Att lasta och lossa pallar är en fysiskt ansträngande uppgift för de anställda på grund av de tunga lyften. Det är här robotar verkligen kan underlätta som en del av innovativa automationslösningar. I goods-in depalleterar de helt automatiskt och förbereder artiklarna för lagring. I goods-out monterar de ihop stabila pallar för frakt. Robotar kan också stapla och dela upp kartonger eller lagringsbehållare och lasta dollies, allt detta helt automatiskt. Denna helautomatisering tar bort påfrestningarna på de anställda och ökar effektiviteten.

Automatisk palletering och depalletering ger flexibilitet och prestanda

Oavsett din affärsmodell, ger robotlösningar för palletering och depalletering den flexibilitet och prestanda som krävs. Robotar fungerar mycket bra i olika processer:

  • Depallettering av olika lagringsenheter och lastning direkt i behållare
  • Palletering av behållare eller tomma lagringsenheter lager för  lager
  • Stapling och uppdelning av kartonger och lagringsenheter
  • Lastning av olika typer av behållare på dollies
  • Blandad palletering av kartonger eller lagringsbehållare

Palleterings- och depalleteringslösningar: Robotics hos Dior

Den exklusiva parfym- och kosmetikajätten Parfums Christian Dior använder KNAPP-robotlösningar för sin tillverkningsplats i Saint-Jean-de-Braye, Frankrike. Automatisering är det som gör effektiv omnikanal fulfillment möjlig. Smarta robotar hanterar det mesta av arbetet, vilket ökar distributionsprestanda.

Det här projektet visade sig vara ett riktigt äventyr för mig. Vi arbetade nära KNAPP-teamet för att förverkliga projektet framgångsrikt inom 18 månader. Nyckeln till vår framgång var öppen kommunikation och professionellt, hjärtligt samarbete i varje projektfas.

Olivier Sorbe
Olivier Sorbe
EMEA Physical Logistics Manager, Parfums Christian Dior

Helautomatiserad palletering - Smart integrerat

OSR shuttle Evo

Robotlösningar för palletering och depalletering + Evo Shuttle

Evo Shuttle tar hand om processerna före och efter. Efter automatisk depalletering eller avstapling lagras artiklarna i Evo Shuttle tills de behövs. Senare hämtar Evo Shuttle hanteringsenheterna i rätt ordning, så att slutresultatet blir en stabil fraktpall.

Christian Dior robotics

Robotlösningar för palletering och depalletering + KiSoft Pack Master

Robotarna behöver veta var på lastbäraren de ska placera kartongerna eller lagringsenheterna – den här intelligenta programvaran arbetar i bakgrunden för att tillhandahålla denna information. KiSoft Pack Master beräknar det perfekta packningsmönstret och bestämmer i vilken sekvens artiklarna hämtas från Evo Shuttle.

Vi skräddarsyr lösningar efter dina behov